​​​​​​​

Wat leer ik tijdens de opleiding Fietsenmaker?

De thuisstudie Fietsenmaker is veelzijdig. Hierdoor ontdek je tijdens je studietraject de ins en outs van fietsherstel, -onderhoud én -verkoop. Bekijk hieronder de vier pijllers van onze praktijkgerichte opleiding.

Technische achtergrond

Wie als fietsenmaker wil werken, moet beschikken over een diepgaande technische achtergrond. Bij de thuisstudie Fietsenmaker worden zowel beginners als gevorderden uitgedaagd om hun technische kennis bij te schaven. Dat gebeurt onder andere dankzij de focus op het ontstaan en de evolutie van de fiets. Doorheen deze boeiende geschiedenis ontdek je de mechanismen van verschillende soorten fietsen. Bovendien leer je de basisbeginselen van technieken zoals lassen, solderen en lijmen.Uitgebreide materiaalkennis

Tijdens de opleiding Fietsenmaker komen alle mogelijke fietsonderdelen en -systemen aan bod. Denk daarbij aan basisonderdelen zoals de wielen, remmen en pedalen maar ook zeker aan de verschillende versnellingssystemen, frames en voorvorken. En heb je al eens van derailleursystemen gehoord? Na de opleiding Fietsenmaker ken je alle fietsonderdelen en -systemen zoals je eigen broekzak! Hierdoor weet je in de praktijk perfect wat er hersteld en onderhouden moet worden.

Nieuwste snufjes

Het cursusboek van de opleiding Fietsenmaker bevat een volledig hoofdstuk over de elektrische fiets. Zo leer je alles over de bouw, het onderhoud en de legale toepassingen van allerlei soorten elektrische fietsen. Daarnaast houdt je docent zijn cursusmateriaal voortdurend up-to-date. Ontdekt hij morgen een zelfrijdende fiets met een ingebouwd navigatiesyssteem en gekoelde drankjes? Dan ben jij de eerste die hij daarvan op de hoogte brengt!

Klantgericht detailwerk

Het diploma Fietsenmaker opent de deuren van verschillende werkplekken. Dat komt doordat de opleiding focust op het herstel, het onderhoud én de verkoop van fietsen. Onderwerpen zoals de aankleding van de fiets en fietsaccessoires komen dan ook uitvoerig aan bod in deze cursus. Een ultraveilig slot, hypermoderne hartslagmeter of comfortabel zadel,... Jij stemt zowel de fiets als de bijhorende uitrusting af op de persoonlijke voorkeur van je klanten!

interestsCarouselHeader

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-